Het dreigende CME-gat zou de Bitcoin-prijs kunnen opdrijven tot 18.000 dollar.

Bitcoin-stieren proberen het gat in de overhead CME te dichten om zo een pad naar 18.000 dollar te creëren.

Binnen het laatste uur schommelde de Bitcoin (BTC) prijs door het $16.200 niveau om een nieuwe 2020 high op $16.473 veilig te stellen.

De beweging van 6.62% brengt de hoogst gerangschikte digitale activa dichter aan het sluiten van een CME hiaat in de $16.465 tot $16.570 streek en een groeiend aantal analisten verwachten dat de prijs boven het $17.200 niveau breekt als het CME hiaat wordt gedicht.

Ondanks de opwinding rond de stijging van Bitcoin naar een nieuw meerjarig hoogtepunt, wees Cointelegraph-medewerker Micheal van de Poppe erop dat Bitcoin snel naar nieuwe hoogtepunten is gestegen zonder dat dit sterke steun heeft opgeleverd.

Van de Poppe zei:

„Veel niveaus onder de huidige prijs zijn niet getest op de wekelijkse tijdspanne. Een gezonde manier om een nieuwe cyclus op te bouwen is het backtesten van eerdere weerstandsniveaus als nieuwe steunpunten.“
De analist zei ook dat de Crypto Fear and Greed Index het „Extreme Greed“ niveau heeft bereikt, wat kan worden geïnterpreteerd als een verkoopsignaal volgens Van de Poppe.

Crypto Angst en Hebzucht Index. Bron: Gegevens over digitale activa
De indrukwekkende rally van Bitcoin tot $16.465 komt als de Dow en S&P 500 de dag in het rood sluiten met een verlies van 1,08% en 0,97%.

Terwijl de aandelen aanvankelijk sterk stegen nadat President Elect Joe Biden werd uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse verkiezing, maar de afgelopen dagen zijn de coronavirusinfecties gestegen tot een record van 150.000 infecties per dag, wat op zijn beurt beleggers bang heeft gemaakt dat een nieuwe fase van econoimc-sluitingen zou kunnen worden aangekondigd.

Het is ook mogelijk dat de weigering van President Trump om de verkiezing toe te staan en het vooruitzicht op een verdeelde overheid onder een Bidense regering negatief zou kunnen wegen op het vertrouwen van de investeerders in de toekomst van de traditionele markten.

Bitcoin heeft de daling van de aandelen en de toenemende verspreiding van COVID-19 grotendeels genegeerd en op het moment van schrijven is de cryptocurrency gestegen met 26,78% in november en 127,7% tot nu toe.

Macro activa rendementen van het lopende jaar (%). Bron: Scheefheid

Bullish nieuws zoals PayPal’s aankondiging dat het zijn wachtlijst voor klanten die op zoek zijn naar de handel in cryptocurrency’s heeft gemixt, werkt zeker in het voordeel van Bitcoin.

Volgens PayPal zullen crypto-betalingen binnenkort beschikbaar zijn voor 26 miljoen handelaren wereldwijd en de betalingsgigant heeft ook de handelsdrempel voor Amerikaanse klanten verhoogd van $10.000 naar $20.000 per week.

Gezien het feit dat PayPal een immense gebruikersgroep heeft, kijken analisten of er een instroom van nieuwe Bitcoin-investeerders is, omdat dit waarschijnlijk zal leiden tot een grotere vraag en de prijs nog hoger zal drukken.

DeFi 2.0?
In ander nieuws, de DeFi revival ging verder als Uniswap zag weer een sterke stijging van de liquiditeit, waardoor het cijfer tot een recordhoogte van 3,2 miljard dollar.

Uniswap liquiditeit (USD). Bron: Uniswap
Uit gegevens van DeFi Pulse blijkt ook dat de totale waarde die in de DeFi-platforms is vergrendeld, is gestegen tot 13,65 miljard dollar. Dit is een ander teken dat investeerders hun belangstelling voor DeFi-munten, landbouwprojecten en veel van de andere mogelijkheden die er in de sector bestaan, opnieuw aanwakkeren.

Totale waarde die in DeFi is opgesloten (USD). Bron: DeFi Pulse
Terwijl de Bitcoin-prijs en -volumes bij een assortiment van DeFi-platforms zijn gestegen, hebben altcoins marginale winst geboekt. Ether (ETH) steeg met 1,29% tot meer dan $460, en Cardano (ADA) voegde 7,97% toe. Chainlink (LINK) was één van de sterkere uitvoerders, die 12% aan handel bij $12.65 verzamelen.

Volgens CoinMarketCap, bevindt het algemene cryptocurrency marktplafond zich nu op $466.5 miljard en het overheersingstarief van Bitcoin is 65.4%.