$6M Tether waard op de Bitcoin Cash Chain Highlights the Benefits of SLP Tokens

In de eerste week van juli merkten crypto-aanhangers dat Tether 1.010 stablecoins uitgaf via het Simple Ledger Protocol (SLP) framework op Bitcoin Cash. Nu is er een veel grotere hoeveelheid op SLP gebaseerde tethers in omloop omdat het bedrijf in totaal 6 miljoen op de blokketen van Bitcoin Cash heeft geslagen.

Liefhebbers van digitale valuta zien het Tether-project al jaren groeien en tot op heden heeft het bedrijf volgens de transparantiepagina van het bedrijf $9,8 miljard aan totale verplichtingen. De USDT stablecoin is verdeeld over verschillende blockchains, waaronder Ethereum, Tron, Algorand en EOS. Onlangs werd USDT gemigreerd naar de Bitcoin Cash blokketen door gebruik te maken van het Simple Ledger Protocol.

Bitcoin Cash-supporters zijn zich er nu van bewust dat er vandaag de dag meer dan 6 miljoen op SLP gebaseerde USDT in omloop zijn. Gegevens afkomstig van simpleledger.info en een BCH blockchain explorer laten zien dat er vrij vaak SLP-gebaseerde tethers in omloop zijn. Een aantal BCH-aanhangers hebben de voordelen van op SLP-Gebaseerde stalmunten besproken en de Cointext CTO, Vin Armani, besprak het onderwerp op 11 juli.

Armani tweette een link van news.Bitcoin.com, die verslag deed van miljoenen dollars aan bevroren USDT stablecoins in 40 adressen. „Je kunt me niet tegenhouden om een Bitcoin-adres te gebruiken waarvan ik de sleutel(s) heb. Er is geen ‚freeze address‘ functie op Bitcoin, zoals is toegevoegd aan deze Ethereum stablecoin contracten,“ zei Armani. De oprichter van de Cointext stelde verder:

USDT is nu beschikbaar als *ongevoelige* SLP-munten op BCH.

Naast de voordelen zonder toestemming die de Bitcoin Future Cash-keten biedt, zijn de netwerkkosten die nodig zijn voor interactie met SLP-gebaseerd USDT op de BCH-keten vrij minimaal. Een typische vergoeding op het BCH-netwerk is slechts $0,003 per transactie of een derde van een Amerikaanse cent. Onlangs nog bespraken leden van het Reddit forum r/cryptocurrency hoe de interactie met ERC20’s in de Ethereumketen vrij kostbaar was. De auteur van de oorspronkelijke post deelde een gasvergoeding die $16 was en zei „en jullie klaagden over hoge BTC-kosten… WTF!?“ Een commenter reageerde op de post schreef:

Het verzenden van transacties op ETH is nog steeds goedkoop. Interactie met slimme contracten is een ander verhaal…

Een ander concept dat voortkomt uit de geest van Vin Armani zou in wezen een einde kunnen maken aan de toch al goedkope gaskosten die nodig zijn om transacties op basis van SLP te stimuleren. Zo zou de cryptogemeenschap het ‚Simple Ledger Postage Protocol‘ dat Armani in november 2019 inroept, kunnen gebruiken. Het postprotocol maakt het mogelijk om SLP-gebaseerde tokens te versturen zonder gebruik te maken van vergoedingen (algemeen bekend als ‚gas‘) om transacties af te ronden.

„In essentie staat het postprotocol gebruikers toe om hun mijnwerkersvergoedingen te betalen met behulp van de SLP-munt zelf,“ legde Armani vorig jaar uit. „Dit wordt bereikt door het gebruik van een intermediaire server die ‚postkantoor‘ wordt genoemd. De gebruiker stuurt het postkantoor de vereiste waarde van de benodigde BCH als extra output in een transactie. Bij ontvangst en validatie van de anders ongeldige transactie voegt het postkantoor extra input toe met native BCH (‚postzegels‘) en zendt vervolgens de ‚gefrankeerde‘ (geldige) transactie uit naar het netwerk“.

Het is een feit dat stabiele munten en elk type muntgeld, zoals niet-fungibele activa, veel goedkoper zijn om via de Bitcoin Cash-keten te versturen. Veel BCH-supporters geloven dat de markt zich dit feit op termijn zal realiseren en dat ze de tokeninfrastructuur zullen migreren en bouwen met behulp van het Simple Ledger Protocol. Naast het feit dat het goedkoper is, zijn SLP-gebaseerde tokens ook zonder toestemming en iedereen van overal ter wereld kan volledige controle hebben over zijn tokens als hij de privé-sleutel(s) bezit.